Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg C-lag Herrar

Följ

C-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
SK Höjden Göteborg
Bandy
C-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 SK Höjden 7 7 0 0 14
2 Hemsjö 6 3 1 2 7
3 Mölndal BK 4 2 0 2 4
4 Rosa 5 2 0 3 4
5 Kungälv SK 3 2 0 1 4
6 Bergums IF 3 1 1 1 3
7 Slottshov 1 0 0 1 0
8 Polisen 3 0 0 3 0
9 Vadsjön 4 0 0 4 0

Match

Kungälv SK

1 - 3
17 januari 2016
17:45

SK Höjden

Referat

Referat: Kungälv SK - SK Höjden

Ojojoj, vilken totalbandy! Man blir tårögd!

SK Höjdens gladaste bandyamatörer bjuder återigen på en gnistrande tillställning. Röda om kinderna och med en labradors ivrighet så springer alla Höjden-spelare ut i 13 minusgrader på Skarpe Nord klockan 17.30. Totaldominansen var ett faktum när det egentligen bara fanns ett lag på isen fram till 17.46. Då behagade nämligen dagens motståndare Kungälv SK att, en minut sena, såsa sig ut på isen. De kände sig nog också starka och sturska efter att ha klämt dit Hemsjö med 8-0, ett lag som vi bara vann mot med uddamålet hemma (2-1).

SK Höjdens framgång kommer bakifrån, från mannen med den rosa ledartröjan, Per! Per styr och ställer och ser till att oavsett hur Höjden vänder och vrider på sig, så har Höjden nästan alltid röfven bakåt. Detta kan ses då C-laget till dags datum inte direkt sprutat in mål framåt, men har en imponerande trygghet i baken med få insläppta mål. C-laget har vunnit sina matcher på en hygglig defensiv, så även idag. KSK kommer ut relativt hungrigt men Höjden styr ut det mesta mot hörnen. De skott som kommer därifrån tar Jurevik enkelt hand om. En Jurevik som dagen till ära lyckats knipa en plats i c-laget på grund av sprickbildning. Efter ca 10 minuter av relativt okonstruktivt anfallsspel av Höjden får vi fram en hörna från vänster. Philip snärtar iväg nystanet och fram kliver Jakob och bombar in skiten i nättaket. Vilken kanon, minst Per-klass!

Efter detta infinner sig ett lugn och en stabilitet i Höjdens spel. Bollen spelas runt, mer än vanligt, folk åker skridskor. Folk kämpar och sliter. Folk får utdelning. I detta fall är folk Andreas, som från pass från Gustav, glider upp och drar in en pärla (längs marken tror jag) från höger frislagscirkel. 0-2.

En gång havererade Höjdens fina försvar. Det började med en tunnel på Jonas på Högerhalven och slutade efter en rätt teknisk slalomfärd, mitt framför Juret där KSK-aren ganska enkelt kunde sprätta in reduceringen. Kort därefter var det åter nätrassel bakom Jurevik, men denna gång blev det avblåst pga offside. Så här i efterhand är detta en händelse av enorm magnitud, då SK Höjden idag slogs mot 11 KSK-are och två domare.

Mot slutet av första så tråcklade Philip sig fram på högerkanten efter pass av Svante (första passningspoängen i bandykarriären, stort!). Han lirkar, lurar och latjar sig fram hela vägen till kortsidan där han avlossar ett skott som i stort sett går parallellt med kortlinjen, tar på målisen på något sätt och i mål. Klang och jubel! 1-3!

Höjden går sedan ut i andra halvlek och släcker ljuset för KSK på Skarpe Nord. De kommer igenstans och Höjden rullar faktiskt runt bollen föredömligt. Faktum är att det borde nog varit något mer mål i baken hos KSK. Det var flera händelser som med lite mindre otur borde renderat i mål. Bland annat så gör comebackande Peter "putte" Jansson (en Höjdenlegend) en strålande insats som stjäl en boll framför KSK's backlinje, går höger om deras vänsterback och avfyrar en kanon som målisen tippar ut med en benparad. Gustav (som likt Jurevik haft sprickbildningsproblematik) gjorde flera fina uppåkningar och serverade folk i fina lägen där oturen grinade oss i ansiktet. Gustav grinade själv efter ett bränt friläge och i samma anfall, i en tredje eller möjligen fjärdevåg så prickade coach Emil kryssribban med en rykande projektil.

När domarna blåser av matchen står återigen SK Höjdens c-lag som vinnare. Detta är nu den längsta vinstsvit c-laget haft på flera år. Frågan är om den kan förlängas? Hur trångt kommer det vara i kommentatorsfältet vid nästa kallelse till match? Alla kommer vilja vara med i den framgångssaga som c-laget just nu representerar.

Gubbar och Gummor, huka er i bänkraderna! SK Höjden laddar om!





Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Philip Petersson 1 1 1 0 2
Andreas Olsson 1 1 0 0 1
Jakob Sjöbäck 1 1 0 0 1
Gustav Osvalds 1 0 1 0 1
Svante Adermark 1 0 1 0 1
Emil Lewandowski 1 0 0 0 0
Hampus Bergh 1 0 0 0 0
Henrik Leinerud 1 0 0 0 0
Jonas Edman 1 0 0 0 0
Jonas Östh 1 0 0 0 0
Per Leimalm 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng